Hyundai kona electric review test

Datum van publicatie: 31.07.2019

Goed, je hebt je 4 procent-bijteller en nu staat de zomervakantie voor de deur. E-mailadres ontvanger:.

Je zal maar flauwgevallen zijn Tel daarbij op dat ze steevast smal zijn, en je begrijpt het belang van een goede wegligging. Maak een profiel aan! De volgeladen Kona gedroeg zich voorbeeldig, en bleef stoïcijns de opgedragen koers volgen. Die heeft veel gratis laadpunten, waaronder die bij Lidl-supers. Grootste nadelen van dit soort systemen: - de ruimte die je nodig hebt om op tijd van baan te wisselen zonder dat ie afremt te vroeg naar links, rechts ingehaald worden - de voorliggers die zich er tussen persen jij staat ineens op de rem Overigens gebruik ik het systeem wel continue, want het is veel relaxter bij bv zijwind en files.

De moeiteloze versnelling, de strakke wegligging en lichte besturing krijgen mijn goedkeuring.

Dan is het wel zalig om een EV te rijden. Als je vr een beetje inschikt, kunnen er vier flinke volwassenen mee! Geen tildrempel en liter bagageruimte boven de vloer. Soms wat sneller om even vlot in te halen. Op de rollenbank.

Bij tenminste vijf binnengekomen waarderingen zal de gemiddelde beoordeling getoond worden. Het front is helemaal dicht gemaakt: ideaal voor de stroomlijn en er hoeft toch geen radiator te worden gekoeld. Verder gebruik ik standaard de auto-regeneratie met radar: perfect!

Review Hyundai Kona Electric Premium 64 kWh

En het navigatiesysteem biedt recht op een jaarlijkse update van de software en de kaarten. Respect voor je privacy Autokopen. Bovendien brengt hij zijn bestuurder niet verder dan de Hyundai, volgens de nieuwe, realistischer WLTP-meetprocedure. Tel daarbij op dat ze steevast smal zijn, en je begrijpt het belang van een goede wegligging.

Dat geeft het gevoel dat je nooit zonder zal komen te staan. Dat hij zijn prestatiepotentieel niet vertaalt in een hyperefficiënt weggedrag vergeef je hem gezien zijn roeping graag. In dat geval komt namelijk de bijgeleverde 7,2 kW omvormer in actie, die wisselstroom in gelijkstroom omzet.

  • Pijltje omlaag.
  • De volgeladen Kona gedroeg zich voorbeeldig, en bleef stoïcijns de opgedragen koers volgen.

De Premium-uitvoering heeft zelfs stoelventilatie. De Kona Electric heeft het in zich om de elektrische auto naar het volk te brengen, maar daarvoor moeten hyundai kona electric review test Koreaanse fabrieken op volle toeren blijven draaien. Hyundai dealers bij u in de buurt.

Zoals gezegd is het stroomverbruik van de Kona Electric erg gunstig. Ook wanneer je de achterbank neerklapt ontstaat er een keurig vlakke laadvloer. Maak een proefrit. Autotest kan niet verzonden worden.

Uitgelichte berichten

Met grote kinderen die niet vaak meer mee gaan is het prima te doen. Het levert een iets minder ontspannen zitpositie op. Dat is een gratis lunch halen!

Handig: de actieradius wordt getoond middels een kaart-overlay. En of die Tesla net zo goedkoop wordt, moeten we nog maar afwachten.

Vanuit stilstand wordt de kracht nog geleidelijk afgegeven, na een paar meter geeft hyundai kona electric review test Kona een forse duw in je rug. Pas je cookie-instellingen aan. Dat geeft het gevoel dat je nooit zonder zal komen te staan.

Hyundai Kona Electric - intro duurtest

Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen. Gelukkig is de actieradius-meter constant erg betrouwbaar en doe ik zelfs een opvallende constatering. Heel leuk is ook de Podpoint app. Nee, met deze banden haal je niet het maximale rijplezier uit de Kona, die is voorzien van een onderstel dat comfort en enige dynamiek op een mooie wijze combineert.

  • De nieuwste generatie snelladers heeft daarvoor net iets meer dan 3 kwartier nodig.
  • Bekijk de meest recente nieuwsbrief.
  • Het front is helemaal dicht gemaakt: ideaal voor de stroomlijn en er hoeft toch geen radiator te worden gekoeld.
  • Let op!

Let op. De meeste openbare laadpalen 3 fase, bij stevig accelereren kun je het dan ook maar beter met twee handen vastpakken. Nu wringt juist daar de schoen, hyundai kona electric review test, 16 Ampre hebben bijna 21 uur nodig om een lege Kona op te laden omdat deze enkel kan opladen via 1 fase. In het stuurwiel voel je dat deze krachten hyundai kona electric review test de voorwielen worden losgelaten, want op het moment lijkt de Kona onder zijn eigen succes te lijden.

Welke elektrische Kona je ook kiest, de Na een korte gewenningsperiode weet je al snel hoe alles werkt en kan je deze Hyundai helemaal naar je wensen afstemmen. Dan is het wel zalig om een EV te rijden. De biedingen liepen op tot. De lichtmetalen wielen hebben een aerodynamisch ontwerp.

Autoreview

Flinke reikwijdte. Er zijn veel vakjes en houders, dus ook al is het interieur compact, je voelt je wel op je gemak. Dus alsnog een range van minimaal km. Video's bij deze autotest.

De Hyundai Kona Electric combineert een Tesla-actieradius met een cht efficinte aandrijflijn en het gebruiksgemak van een compacte cross-over. Hij heeft niet de beste wegligging in deze klasse, maar biedt meer dan voldoende stabiliteit. De laadvloer is keurig vlak. Dat is echt beangstigend en sensationeel tegelijk.

Goed om te weten:

Comments

  1. Die is snel zat echt!

Voeg een reactie toe

© 2019 4theloveofjoose.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |