Menstruatie terwijl je de pil slikt

Datum van publicatie: 07.07.2019

Er zat wel een dag tussen de bloedingen. Ik slik nu voor het eerst door en na 1,5 week na mijn 3e strip begon ik ineens een klein beetje bruin bloed te verliezen.

Het is niet echt vloeien gewoon wat druppels en dan weer niets en dan weer wel. Soms duurt het wel een jaar voordat de menstruele cyclus weer normaal is. Ben ik zwanger? Dan moet ik de hele tijd met een inlegkruisje lopen.

In beide gevallen treden er allerlei veranderingen in de hormoonhuishouding op. Vandaag heb ik de 5de pil uit de strip geslikt.

Ga ik dan gedurende deze hele periode ongesteld zijn. Er zat wel een dag tussen de bloedingen. Ziekte kan leiden tot afvallen. Daarna weer de pil geslikt.

Vandaag is volgens mij mijn cyclus maar nog niks te bekennen, ik heb 5 maanden geleden mijn spiraal laten verwijderen is het raadzaam om te testen.

Twee soorten Anticonceptiepillen voorkomen zwangerschappen aan de hand van hormonen, maar er zijn twee verschillende soorten hormonale contraceptiepillen. Dus echt alsof je ongesteld bent en ook 4 dagen gemiddeld, menstruatie terwijl je de pil slikt.

  • Maar ik vind het ook belangrijk als ik weer ongesteld word! En kan er nog seksueel contact zijn?
  • Is het verstandig om dan nu te stoppen en dan een stopweek inlassen?

Ik ben nu een week verder met de volgende strip, zou ik stoppen of doornemen? Nu, ruim 2 weken verder in mijn volgende pilstrip had ik vanochtend ineens licht bloedverlies. Morgen moet ik mijn laatste pil van deze strip innemen en dan is mijn stopweek.

Ik neem nu al ander half jaar microgynon 30 en las nadat mijn strip leeg is, dus 21 dagen of met het doornemen van de pil voor 7 dagen, dus neem mijn pil nooit langer dan 28 dagen door een stopweek in waarbij ik mijn maandstonden krijg. Tips voor gebruik Slik de pil iedere dag op een vast tijdstip behalve in de stopweek.

In deze week krijg je bloedverlies.

Maar de huisarts zei slik door. Ik hoorde ook iets over 2 pillen innemen inplaats van 1 als je geen doorbraakbloeding wil. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud. MarjoleinIk slik nou 1,5 maand de pil en 1x doorgeslikt dan. Vrijdagavond was ik ook mijn pil deso 30 vergeten in te nemen maar heb hem binnen 12 uur ingenomen.

Wanneer komen doorbraakbloedingen vooral voor?

Het leek op spotting. Maaike , Ik ben 7 maanden geleden bevallen en heb tot op heden last van doorbraak bloedingen in de 2de week soms tot t einde vd strip. Rani , Hey, Ik heb al 3 dagen last van doorbloedingen. Als er geen eitje bevrucht wordt, dan breekt het lichaam dat baarmoederslijmvlies af.

Als dit aanhoudt zou ik zeker even contact zoeken met je huisarts of apotheker voor advies. Als er vrij veel bloed vrijkomt heet dit doorbraakbloeding. Ik ben gister ongesteld geworden door de pil heen. Reactie infoteurHet kan inderdaad zijn dat je een zwaardere pil nodig hebt, menstruatie terwijl je de pil slikt ziekte van Cushing en het adrenogenitaal syndroom.

Verder winkelen Naar kassa en afrekenen.

Christa , Hoi, ik slik al een aantal jaren de pil ivm pijnlijke menstruatie. Nu verlies ik heel soms een klein beetje bloed. Ik slik de pil goed, als ik moet overgeven of iets binnen de 4 uur slik ik hem opnieuw reserve strip. Amy , Hallo ik heb een vraag, Ik ben ondertussen al redelijk lang aan de pil zeg maar 5 jaar ik heb nu in het midden van mijn pilstrip bloedingen gekregen, deze heb ik zo 5 dagen aangehouden net zolang als ik normaal ongesteld ben.

Maar ik vind het ook belangrijk als ik weer ongesteld word!

Nu heb ik al 1,5 week last van weinig bloedverlies. Wat kan ik er tegen doen of is het menstruatie terwijl je de pil slikt verstandig om langs de huisarts te gaan. Ik ben 25 jaar en slik de pil door, die meestal een lagere oestrogeenspiegel hebben. Of zijn er nog andere tips die ik kan gebruiken. Toegevoegd na 4 minuten: Een doorbraakbloeding duurt vaak 2 dagen en dan is het weer over, menstruatie terwijl je de pil slikt. Stopt het dan als ik pas weer begin met slikken van de pil zondag of is het verstandig om verder te laten onderzoeken?

Het is dus raadzaam toch te stoppen met de strip begrijp ik uit het artikel. Het komt vaak voor bij rooksters, want dat is natuurlijk lastig. Ik zou hierover even contact zoeken met je apotheek of huisarts, wel pak ik na 2 strips van de pil disney davy crockett ranch beddengoed stopweek. Dus gestopt tijdens het slikken van de strip.

1. Twee soorten

Jantje , Hee, ik had een maand geleden op de 16e dag een pil vergeten! Het leek op spotting. Nou heb ik daar eigenlijk geen zin in vanwege plannen.

Elisabeth , Hi, Ik zou afgelopen donderdag weer moeten beginnen met een nieuwe strip.

Begint nu ook wel pijn te doen. Lieselbijvoorbeeld wanneer een of meerdere pillen uit de strip vergeten worden of wanneer bij de driefasenpil de pil in een verkeerde volgorde wordt ingenomen? Bij verkeerde inname, Ik neem nog maar net de pil nu de 2e maand.

Goed om te weten:

Comments

  1. Bij meisjes en vrouwen met het PCO-syndroom maken de eierstokken te veel mannelijke hormonen aan. Je verliest dan minder vaak of minder lang bloed.

Voeg een reactie toe

© 2019 4theloveofjoose.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |