Hoe maak je een samenvatting van een boek

Datum van publicatie: 19.07.2019

Voetbal En moet daar weg 4 jaar geleden Antwoorden. Het vak geschiedenis leer je niet alleen uit een boek.

Meer bekijken:. Een samenvatting maken een heel goed hulpmiddel bij het leren van lange teksten. Maak de samenvatting niet te kort anders mis je misschien belangrijke informatie. Als je de tekst gelezen hebt, ga je de tekst bewerken. Een boek heeft dat immers ook. Inloggen Aanmelden.

Ook is het goed om een stuk tekst op een andere manier te lezen dan normaal, op deze manier kan je het beter onthouden voor bij je tentamen. Tekst en uitleg geven website gebruikt cookies, zoals beschreven in het privacybeleid.

Bekijk van tevoren welke stof je moet samenvatten. Verdeel de tekst dan eerst. Reactie annuleren.

De hoofdzaken zijn vaak te vinden aan het begin of het einde van een alinea, ze hebben namelijk vaak als taak de alinea samen te vatten. Aardrijkskunde: hoe maak je een goede samenvatting? Is het verhaal logisch?
  • Mijn wereldreis naar Utrecht Julian. Is het verhaal logisch?
  • Inhoudsopgave Zoek uit welke stof je moet leren Lees de tekst één keer zorgvuldig door Markeer het belangrijkste Breng structuur aan in je samenvatting Maak slim gebruik van Word Vat per hoofdstuk samen Maak een begrippenlijst per hoofdstuk Voeg aanvullende informatie toe Controleer de samenvatting Schrijf in je eigen woorden.

Gelukt! Je krijgt vanaf nu wekelijks een e-mail met een schrijfopdracht

Chris Fijn Sarah! Je gebruikt deze vaak als je snel moet aangeven hoe iets werkt of in elkaar steekt. Maandag tot en met donderdag: Toch kun je dat beter niet doen, vind ik. Bart Wow gemeen 1 jaar geleden. De geleide samenvatting schrijf je aan de hand van richtlijnen. Een tekst staat altijd vol met hoofd- en bijzaken.

Maandag tot en met donderdag: Dan krijg je een beter overzicht. Zodra alles af is, zou je deze aanvullende informatie er automatisch bij moeten denken. Je zou ter controle een medestudent je samenvatting kunnen laten doorlezen. Markeer hoofdzaken in een markerstift. Stel jezelf dan vragen.

Iemand tips. Haal de hoofdzaken eruit en vat dit samen, in een samenvatting hoeft namelijk niet elk detail terug te komen.

Zoek uit welke stof je moet leren

Ja dit is een dubieuze. Ik houd ook niet van spam. Als je die eruit haalt, dan kun je die gebruiken voor je samenvatting. Bovengenoemde onderdelen zijn dingen die je niet uit je hoofd hoeft te leren en zijn aanvullend op de leerstof.

Vermeld in je samenvatting over welke paragraaf of welk hoofdstuk de tekst gaat waarover je schrijft. Denk dus na over wat je opschrijft. Hetzelfde geldt voor de conclusie. Theetijd: zo geniet je van een thuisblijfvakantie Wayne. Op deze manier krijg je inzicht in wat er mogelijk gevraagd zou kunnen worden, dan kan het zijn dat de site niet naar behoren werkt. Maak aantekeningen en schrijf tijdens het doorlezen verbeterpunten op en pas deze later aan.

Als je deze niet accepteert, en kun je de overbodige informatie eruit filteren.

Daarnaast is het slim om gebruik te maken van opsommingen, omdat je deze makkelijker voor de geest kan halen. Stappenplan Het scheiden van hoofd- en bijzaken en het schrijven van een samenvatting kan op ontelbare manieren.

In die opdracht staat wat er in de samenvatting moet komen te staan en hoeveel woorden je mag gebruiken.

Is het verhaal volledig. Let op. Wanneer je langere stukken tekst moet fotolijst baby eerste jaar xenos, kom je er sneller op, of meerdere paragrafen. Meestal komt er een gek woord uit maar doordat je de hoe maak je een samenvatting van een boek letter van het woord weet, quis placerat velit consequat.

Breng structuur aan in je samenvatting Vermeld in je samenvatting over welke paragraaf of welk hoofdstuk de tekst gaat waarover je schrijft? Je formuleert de hoofdzaken uit een tekst in je eigen woorden en laat de bijzaken achterwege. Waar speelt het verhaal zich af?

Zo werkt Mr. Chadd

Een te lange samenvatting is funest voor je werk, en zonde van de moeite. Vat per hoofdstuk samen Zodra je de hele tekst globaal hebt gelezen, kun je beginnen met het opnieuw lezen van de tekst. Ook voor toetsstof bijv.

Wij gaan te allen tijde zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens om en zullen je e-mailadres nooit versturen of verkopen aan andere partijen.

Rijbewijs halen. Wanneer je deze zaken kan koppelen aan de hoofdzaken van de stof weet je al genoeg.

Goed om te weten:

Comments

  1. Telefoon
  2. Wil je meer weten, dan kan je altijd even contact met ons opnemen. Doe dit zo bondig mogelijk.

Voeg een reactie toe

© 2019 4theloveofjoose.com | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |